بوند للصيد البرى والبحرى ومسدسات الصوت

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
مرحبا بك أخي الكريم .. هذا المنتدي ملك لك أنت ... وملك أعضاؤه ...لطالما عندنا قناعه انه لن ينهض بهذا الصرح الا أعضاؤه
فحافظ عليه ..
حفظ الله مصر
بوند للصيد البرى والبحرى ومسدسات الصوت

اهلا ومرحبا بك وسط اخوتك فى المنتدى ونتمنى من الله ان ينال منتدنا قبول منك تقوم ادارة المنتدى فى الفترة الحالية بأختار مشرفين ومراقبين للاقسام بالمنتدى فأذا كان لديك رغبة فى تسجيلك كمشرف فى المنتدى يجب اتباع الاتى ان يكون لك 10 مواضيع جديده فى المنتدى داخل القسم الذى تود الاشراف علية و عدد 5 مواضيع جديده فى اى قسم اخر من اقسام المنتدى وعدد 20 مساهمة فى المواضيع المختلفة للاعضاء الاخريين الموجودين فى المنتدى . نتمنى من الله ان تكون معنا فى طاقم الاشراف فى الفترة المقبلة وانتظروا المزيد من المفأجات من ادارة المنتدى حين يكتمل طاقم الاشراف
Gun

    الجبن القريش (ملك الاجبان)

    شاطر
    avatar
    pooforever_2010
    المدير العام والدعم الفنى
    المدير العام والدعم الفنى




    عدد المساهمات : 245
    تاريخ التسجيل : 04/08/2013
    المزاج المزاج : ماشى الحال

    الجبن القريش (ملك الاجبان)

    مُساهمة من طرف pooforever_2010 في الثلاثاء 01 أكتوبر 2013, 5:55 pm

    افضل انواع الاجبان على الاطلاق هو الجبن القريش و ايضا من اسهلها اعدادا ، و ممكن نتحكم كمان في درجة الدسم بتاعته ......يعني ممكن نستخدم اللبن زي ما هو كامل الدسم و ممكن نغلي اللبن و ناخد منه القشطة و نستخدم بعد كده اللبن الفاضل قليل الدسم
    الطريقة:
    1- مبدئيا هنحتاج حاجتين و هما طاجن فخار كبير و الحصيرة اللي بتدي للجبنة الشكل المضلع المميز و غالبا هتلاقي اللي بيبيع الطواجن عنده الحصيرة او هتلاقي واحد قريب منه بيبيع الحصر
    2- يتم غسل الطاجن جيدا ثم وضعه في الفرن حتى يجف و يتعقم
    3- يتم و ضع 4 كيلو لبن يستحسن ما يكونش سايب في الطاجن و ادخاله الفرن مرة تانية لمدة 10 دقائق (يستحسن التجربة بكمية قليلة اول مرة)
    4- يتم اضافة معلقة منفحة كبيرة (من عند العطار او اللبان) الي كوب لبن و تقليبها جيدا ثم يضاف كوب اللبن الى الباقي في الطاجن و يغطى الطاجن و يترك
    5- بعد حوالي 3 ساعات هيكون اللبن اتجمد و ممكن نضيفله الملح للدرجة اللي احنا عاوزينها او بدون ملح خالص
    6- يتم غسل الحصيرة بماء مغلي ثم يوضع فيها اللبن المتجمد لتصفية الماء الزائد منه و ما نقلقش لان ممكن حجمها بعد ما تتصفي يوصل للتلت فقط
    7- يتم تقطيعها و حفظها بالثلاجة

    و الف هنا و شفا
















    _________________
    pooforever_2010




    المدير العام

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء 19 مارس 2019, 10:50 pm